Videófelvételen Mihály, a bükki barnamedve

Megosztás

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága Youtube-oldalára került fel kedden este egy videó arról a barnamedvéről, ami a feltételezések szerint már immár egy éve a hegységben él.

A több mint fél perces felvételen a tekintélyes állat a szűrt napfényben bóklászik békésen. A videó címe alapján a medve a Mihály nevet kapta. Ezt nem indokolta semmivel a nemzeti park, de valószínűleg azok a szakemberek keresztelhették el, akik nyomon követik az útját.

Mint ismert, az utóbbi időszakban megszaporodtak a medveészlelések Magyarországon, a napokban a Bükkből és az Aggteleki Nemzeti Parkból is közzétettek egy fotót egy-egy példányról.

A videón is szereplő medvéről a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága hétvégi közleményében azt írta, ez a példány jellegzetes színezettsége alapján egyértelműen azonosítható. Rendszeresen megfigyelhető, jellemzően kelet-nyugati irányban járja a Bükk területét.

Mihály, a bükki medve

Már tavaly októberben is jeleztük, hogy egy előző év májusától itt élő, kifejlett hím példány nagy valószínűséggel már áttelelhetett a Bükkben, és azóta is itt tartózkodik. Ez a példány jellegzetes színezettsége alapján egyértelműen azonosítható. Rendszeresen megfigyelhető, jellemzően kelet-nyugati irányban járja a Bükk területét. https://www.bnpi.hu/hu/hir/a-bnpi-sajtokozlemenye-a-kozelmult-medveeszleleseivel-kapcsolatban

24.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek